tisdag 9 oktober 2012

Paj

ugn: 225°     2 portioner 

Recept: 
1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk socker
50 g margarin

Fyllning: 
rabarber & jordgubbar
2 msk socker
1/2 msk potatismjöl

Gör såhär: 
smörj en form, blanda sedan alla ingredienser och fördela sedan degen till en grynig massa. Lägg jordgubbarna och rabarberna i formen och strö över potatismjöl och socker. strö sedan över smuldegen på bären. Sätt den i mitten av ugnen i ca 20 min. tills degen är ljusbrun och bären är mjuka.

Recept till vaniljsås: 
1 ägg
2 dl mjölk
1 tsk ptatismjöl
1 msk socker
1/2 - 1 msk vaniljsocker

Gör såhär: 
vispa ägg och mjölk och potatismjöl och socker i en kastrull. Sjuds under vispning till första kokningsbubblan. Tillsätt vaniljsocker och rör tills den svalnat.


Jag jobbade med: Mikaela

såhär planerade jag mitt arbete: vi valde vad vi ville ha för bär i pajen och sedan började vi med pajdegen och när vi va klara med hela pajen började vi med vaniljsåsen medan pajen var i ugnen.

Eftersysslan var: plocka ut diskmaskinen

detta har jag lärt mig: att planera arbetet så att pajen och såsen blev klar samtidigt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar