tisdag 4 september 2012

Fiskfilé à la crème fraiche

ugn: 200° 

Recept:
1/2 gul lök
200g färsk eller tinad djupfryst fisk filé t.ex. spätta eller torsk
saft av1/4 citron = 2tsk
1 msk vatten
1- 1/2 krm peppar
klippt dill
1 krm finsmulad dragon
1/2 dl lättcreme fraiche
1 dl mjölk
1/2 dl riven ost

till formen: 
1 tsk margarin

tillbehör:
kokt pressad potatis
morotssallad
morotstzaziki
kokt broccoli

Gör så här:
1. smörj en form.
2. hacka löken fint och lägg den i botten av formen.
3. lägg fisken ovan på och krydda med alla kryddor.
4. blanda lättcrème fraich och mjölk. bred blandningen över fisken och strö över riven ost.
5. ställ formen i mitten av ugnen i ca 15-20 min.

Koka potatisen i god tid så att den är klar samtidigt som fisken.

jag jobbade med: Mikaela
så här planerade jag mitt arbete: vi bestämde vad vi skulle göra med fisken och så bestämde vi att vi ville ha pressad potatis eftersom vi hade sås i fisken.
så hä blev det: det blev gott men vi kunde nog kryddat fisken lite mer.
detta har jag lärt mig: att fisken är klar när den är helt vit eller helt rosa.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar