måndag 27 maj 2013

Förrätt, Varmrätt och Efterrätt

Förrätt för 6 kr
Ingredienser till 2 pers
2 skivor jättefranska
4 skivor ost
2 skivor skinka
1 msk tomat ketchup
1 msk smör
Så här gör du: Först smörar du makorna och sedan läger du på ketchupen och sedan läger du på skinkorna och sedan läger du på 2 ost skivor  och sedan sätter du in mackorna i ugnen på 250 grader.

Varmrätt för 21,54 kr
Ingredienser till 2 pers 
2 dl ris
200g kyckling
salt
peppar 

curry såsen  
2 msk smör/margarin
1 hönsbuljong tärning
(alt. 1 msk kycklingfond)
2 dl mjölk
½ dl grädde
 2 tsk curry.
ev maizena till redning

så här gör du: först häller du vatten i en kastrull sedan häller du i ris och häller i lite salt och så låter du det koka upp sedan sänker du platan lite och låter det stå och k oka i 20 min. när det är 8 min kvar av kok tiden kan du börja steka kycklen som du   krydar med salt och peppar. nu kan du börja göra såsen. 

Fräs smör och curry i en kastrull. Ha sedan  i buljongen/fonden och häll i mjölken och grädden. Låt currysåsen småputtra och red ev. med maizena för önskad konsistens. skala en morot till maten 

Efterrätt för 10 kr
Ingredienser för 2: 
2 dl Bigpack glass 
300g  Jordgubbar 

Så hör gör du: lägg upp 1 dl glass i en skål och lägg på 150 gram jordgubbar.  




  
Av Alfred och Linus K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar