tisdag 21 augusti 2012

småfranska baguetter/bullar


Ugn 250° (8 bullar)

Recept: 
2dl fingervarmt vatten 
2 msk olja
25g= 1/2 paket jäst
4-5 dl vetemjöl


Gör såhär:
1. häll fingervarmt vatten, oja och salt i en skål. Smula ner jästen. Rör med träsked.
2. tillsätt mjölet om det behövs mer tillsätt mer. arbeta degen till den släpper skålen.
3. låt degen jäsa i skålen men den kan även bakas ut och sedan jäsa.
4. knåda degen på ett lätt mjölat bakbord.
5. gör antingen baguetter eller bullar.
6. pensla blullarna och ev. strö på lite vallmofrö
7. sätt plåten mitt i ugnen och grädda bullarna tills de fått gul brun färg ca 8 min
8. ta ut och låt dom svalna.


jag jobbade med Mikaela

Såhär blev det, det blev smaklöst

jag planerade det praktiska arbetet och det flöt fram.

Efter sysslan va plocka ut och sätta på diskmaskinen.

detta har jag lärt mig, att repetera och att bestämma när allting är klart t.ex. när degen har jäst klart. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar